Grillet aubergine med yoghurt og mynte

Grillet aubergine med yoghurt og mynte

Lær hvordan du lager smakfull grillet aubergine med frisk yoghurt og mynte. Perfekt for en lett forrett eller sommermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor aubergine på 1 ½ pund
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ¼ kopp gresk yoghurt med 2 % fett
  • 1 teskje tørket mynte
  • ½ teskje malt spisskummen
  • En klype cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell auberginen med en grønnsaksskreller og skjær den i 1,3 cm tykke skiver. Strø aubergineskivene rikelig med salt, legg dem i en sil og la dem hvile i 30 minutter. Skyll auberginen under kaldt vann og tørk den grundig med et kjøkkenpapir.
  2. 2I mellomtiden blander du olivenolje og hvitløk i et lite glass, og varmer det i mikrobølgeovnen til oljen er varm og bobler, ca. 20 sekunder. Visp sammen yoghurt, mynte, spisskummen, cayennepepper, 2 ss vann og salt etter smak i en liten bolle.
  3. 3Varm opp en grillpanne på middels høy varme, eller gjør klar en utendørsgrill for middels varme. Pensle aubergineskivene på begge sider med oljen og hvitløksblandingen. Grill til auberginen er brunet og myk, og vend og flytt på skivene ofte, ca. 15 minutter. Drypp myntesausen over aubergineskivene.
  4. 4Per porsjon: Kalorier: 110; Totalt fett: 7 gram; Mettet fett: 1 gram; Protein: 3 gram; Totalt karbohydrater: 11 gram; Sukker: 5 gram; Fiber: 6 gram; Kolesterol: 0 milligram; Natrium: 130 milligram