
Karamellsaus
Lær hvordan du lager en perfekt karamellsaus med denne enkle oppskriften. Perfekt til desserter, iskrem og kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1, 2 kopper sukker
- 1 ¼ kopp vann
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele kombiner sukker og 1/2 kopp av vannet. Bruk en konditorkost dyppet i kaldt vann for å vaske ned eventuelle sukkerkorn fra sidene av kjelen. Kok opp på middels varme, og sving kjelen av og til, til fargen er mørk brun og blandingen har den karakteristiske duften av karamell, omtrent 10 til 15 minutter. Hell karamellen i en rund kakeform på 23 cm, og dekk bunnen og sidene. Noe av karamellen vil bli igjen. Snu formen forsiktig for å dekke jevnt. Tilsett langsomt og forsiktig de resterende 3/4 kopp vannet i karamellen som er igjen i kjelen. Kok opp og la det koke på middels varme til karamellen er oppløst, omtrent 5 minutter. Rør av og til og bruk konditorkosten til å vaske ned sidene av kjelen med kaldt vann for å forhindre krystallisering. Sett denne karamellsausen til side for å avkjøle til servering.