Ribbony Shrimp og Pasta Scampi

Ribbony Shrimp og Pasta Scampi

oppskrift på ribbony shrimp and pasta scampi. en enkel og smakfull rett med reker og pasta, perfekt for en rask middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 8 unser fullkornsspaghetti
  • 1 gul squash
  • 1 zucchini
  • 450 gram medium storede og rensede reker, med halen fjernet
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp cherrytomater, delt i to
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • En klype knuste rød pepperflak, valgfritt
  • 1/2 kopp lavsaltet grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer fersk finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghetti og kok etter pakkens anvisninger til al dente.
  2. 2Mens pastaen koker, trim toppen og bunnen av hver squash. Skrell squashen i bånd med en grønnsaksskreller, og vend squashen mens du skreller. Stopp når du bare har kjernen med frø igjen. Kast kjernen og frøene.
  3. 3Reserver ¼ kopp av pastavannet, og sil deretter av pastaen over squashbåndene. Ha det i en middels stor bolle og vend godt slik at pastaen fordeles jevnt med squashbåndene.
  4. 4Vend reker med ½ teskje kosher salt og litt pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett rekene, spre dem ut i ett lag, og kok uten å røre til de akkurat begynner å bli rosa rundt kantene, ca. 2 minutter. Rør i rekene, tilsett tomater, hvitløk og pepperflak, og fortsett å koke til tomatene har myknet og hvitløken har fått en lett stekeskorpe, ca. 1 minutt. Tilsett pastaen og squashbåndene, buljongen og resten av olivenoljen. Kok under omrøring til det er gjennomvarmt og mesteparten av væsken er absorbert. Tilsett litt av pastavannet om nødvendig, hvis nudlene virker tørre.
  5. 5Smak til med ekstra salt og pepper. Fordel i 4 boller og topp med gressløk.