
Memphis-inspirert kylling med makaroni og ost
oppskrift på memphis-style chicken mac 'n cheese - en kremet og smakfull rett med en sydstatsvri. perfekt for en rask og god middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss chilipulver
- 1 ss mørkbrunt sukker
- 1 ts paprika
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts cayennepepper
- 680 g kyllinglår uten ben og skinn
- 2 1/2 kopper cavatappi-pasta, eller lignende form som rotini
- 2 ss usaltet smør
- 2 ss hvetemel
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1 stor kopp ekstra skarp cheddarost
- 1 stor kopp intens hvit cheddarost
- 1/2 ts salt og pepper
- Reynolds Wrap® Non-Stick Foil
Fremgangsmåte
- 1Du blander alle ingrediensene til Memphis-stil rub i en liten bolle og setter til side. Forvarm grillen til middels høy varme. Legg 2 til 3 kyllinglår på et stort stykke Reynolds Wrap® Non-Stick Foil (18"x12"). Strø rikelig med Memphis-stil rub på alle sider av kyllingen, og trykk det forsiktig ned. Pakk kyllinglårene inn i folien, og gjenta med de resterende kyllinglårene. Plasser de innpakkede kyllinglårene på grillen. Dekk til og grill kyllinglårene i 15 til 20 minutter (lenger eller kortere tid avhengig av tykkelsen på kyllingen), eller til de er møre og saften renner ut, eller til en kjøtttermometer viser 180 grader Fahrenheit. Når kyllingen er gjennomkokt, plasser forsiktig foliepakkene på et stort fat. Åpne forsiktig folien med en tang, og hvis ønskelig, legg kyllinglårene direkte på grillen for å få fine grillmerker og litt brent smak. La kyllinglårene hvile i 15 til 20 minutter, eller til de er avkjølt nok til å håndteres. Hakk kyllingen i biter. Kok opp en kjele med vann, og tilsett pastaen. Kok til den er al dente, ca. 10 til 12 minutter avhengig av pastasorten. Sil av vannet. Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Visp inn mel og kyllingkraft. La det tykne i 3 til 5 minutter. Tilsett ostene i pannen og rør med en slikkepott til de er smeltet og glatt. Ha pastaen i ostesausen og rør for å blande. Tilsett kyllingbitene i mac 'n' cheese og rør for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Server og nyt!