
Pasta alla Gricia
lær hvordan du lager pasta alla gricia, en klassisk italiensk rett med enkel ingredienser og fantastisk smak. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 8 unser guanciale (saltet svinekjake), skåret i tynne strimler
- 5 fedd hvitløk, skrelt
- En håndfull ferske salvieblader, hakket
- 3/4 kopp nyrevet Pecorino-ost
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 pund pasta
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor non-stick panne, og tilsett deretter guanciale og hvitløk. La det koke i omtrent 10 minutter, og pass på at kjøttet ikke blir for sprøtt og at hvitløken ikke brenner seg. Kok's anmerkning: Hvis du ser at hvitløken blir for raskt brun, fjern den fra pannen, la kjøttet bli ferdig, og tilsett den igjen i sausen.
- 2Når guanciale og hvitløk er pent gyldne, tilsett salvie.
- 3Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok den ca. 2 minutter kortere enn angitt på pakken. Sil av pastaen og ha den i stekepannen over middels høy varme, vend den rundt i noen sekunder, og tilsett deretter revet Pecorino. Vend i ett minutt.
- 4Pynt med litt revet Pecorino, en dråpe extra virgin olivenolje og litt nykvernet svart pepper. Server med en flaske kraftig rødvin.