Hello Fresh Mobile Banner
Perfekt paideig

Perfekt paideig

Lær hvordan du lager en perfekt paibunn med denne enkle oppskriften. Ideell for alle typer paier og bakt med kjærlighet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 12 spiseskjeer (1 1/2 staver) veldig kaldt usaltet smør
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/3 kopp veldig kald vegetabilsk fett, for eksempel Crisco
  • 1/2 kopp isvann

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær smøret i 1/2-tommers terninger og legg det tilbake i kjøleskapet mens du forbereder melblandingen. Ha melet, sukkeret og saltet i en food processor med steelblad og puls et par ganger for å blande. Tilsett smøret og fettstoffet. Puls 8 til 12 ganger, til smøret er på størrelse med erter. Med maskinen i gang, hell isvannet ned i matingsrøret og puls maskinen til deigen begynner å danne en ball. Hell ut på et melet bord og rull til en ball. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 2Del deigen i to. Rull hver del ut på et godt melet bord til en sirkel som er minst 1 tomme større enn paiformen, ved å rulle fra midten til kanten, snu og mel deigen slik at den ikke setter seg fast i bordet. (Du skal kunne se biter av smør i deigen.) Brett deigen i to, før den forsiktig inn i paiformen uten å strekke den, og unfold den slik at den passer i formen. Med en liten skarp paringskniv, skjær deigen 1 tomme større rundt enn formen. Brett kanten under og lag en dekorativ kant med fingrene eller tynne tenner av en gaffel.