
Perfekt paideig
Lær hvordan du lager en perfekt paibunn med denne enkle oppskriften. Ideell for alle typer paier og bakt med kjærlighet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 12 spiseskjeer (1 1/2 staver) veldig kaldt usaltet smør
- 3 kopper hvetemel
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje kosher-salt
- 1/3 kopp veldig kald vegetabilsk fett, for eksempel Crisco
- 1/2 kopp isvann
Fremgangsmåte
- 1Skjær smøret i 1/2-tommers terninger og legg det tilbake i kjøleskapet mens du forbereder melblandingen. Ha melet, sukkeret og saltet i en food processor med steelblad og puls et par ganger for å blande. Tilsett smøret og fettstoffet. Puls 8 til 12 ganger, til smøret er på størrelse med erter. Med maskinen i gang, hell isvannet ned i matingsrøret og puls maskinen til deigen begynner å danne en ball. Hell ut på et melet bord og rull til en ball. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 2Del deigen i to. Rull hver del ut på et godt melet bord til en sirkel som er minst 1 tomme større enn paiformen, ved å rulle fra midten til kanten, snu og mel deigen slik at den ikke setter seg fast i bordet. (Du skal kunne se biter av smør i deigen.) Brett deigen i to, før den forsiktig inn i paiformen uten å strekke den, og unfold den slik at den passer i formen. Med en liten skarp paringskniv, skjær deigen 1 tomme større rundt enn formen. Brett kanten under og lag en dekorativ kant med fingrene eller tynne tenner av en gaffel.