
Mektige ender
oppskrift på mighty duck, en klassisk rett med rike smaker. perfekt for helgen eller når du vil imponere gjestene dine. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kosher salt
- 1 pint ananas- og appelsinjuice
- 15 hele svart pepperkorn
- 1 bunt fersk timian
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 (5 1/2 til 6 pund) frossen Long Island-and, tint, tined, thawed
- 2 neve hakket chard
- 2 sjalottløk, finhakket
- En klype sherry- eller balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene til lake i en plastbeholder med lokk. Sett på lokket og rist for å løse opp saltet.
- 2Fjern den pop-up-termometeret, leveren, innvollene og hjertet. Kutt av vingene.
- 3Bruk kjøkkensaks for å finne ryggraden ved bunnen av nakken. Kutt langs ryggraden opp mot nakkehullet. Vri andebrystet og kutt rett mot bakkroppen. Fjern ryggraden.
- 4Vend andebrystet og kutt rett ned midt på brystbeinet, slik at du får to like store andedeler. For å skille lårene fra brystet, snu delene dine slik at kjøttsiden vender opp. Bruk en kniv til å lage et halvmåneformet kutt mellom låret og brystet. Legg kniven flatt mot huden og lag tre merker i én retning, deretter i den andre, slik at det dannes et X. Pass på at du kutter gjennom huden og ikke kjøttet.
- 5Lin en innsiden av en plastbeholder av lexan eller en gryte med en zip-lock pose. Legg andedelene i posen, og hell laken over. Lukk posen godt, og sørg for at all luft er ute. La andedelene ligge i laken i 2 til 2 ½ time i kjøleskapet.
- 6Kok opp 4–5 cm vann i en stor gryte. Sett en sil i gryten og legg andedelene i silen, pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Dekk til og skru ned varmen til middels lav. Damp andedelene i 45 minutter. Sett ovnen på 475 °F (ca. 246 °C). Plasser en stor støpejernspanne i ovnen.
- 7Ta andedelene ut av damperen og legg lårene, med skinnsiden ned, i den varme pannen. Sett pannen umiddelbart inn i den varme ovnen og stek lårene i 10 minutter. Legg deretter brystene, med skinnsiden ned, i pannen og stek i ytterligere 7 minutter, eller til andekjøttet får en dyp mahognyfarge og skinnet er veldig sprøtt.
- 8Ta andedelene ut av pannen og la dem hvile under aluminiumsfolie. Tilsett savoykål og sjalottløk i pannen. Vend kålen i fettet til den så vidt begynner å visne. Krydre med sherry eller balsamicoeddik.
- 9Server andebrystet med savoykålen.