Oliven- og kryddermarinert lammelår
Lær hvordan du lager en smakfull lammelår med oliven- og kryddermarinade. En enkel oppskrift for en saftig og krydret hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 3 fedd hvitløk
- 2 teskjeer paprika
- 2 teskjeer knuste korianderfrø
- 1/2 teskje spisskummenfrø, knust
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp utvalgte grønne og svarte oliven uten stein
- 1/2 kopp fersk persille
- 1/4 kopp fersk koriander
- Saften av 1 sitron
- 6 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1 stor, 5- til 7 pund tungbenet lammelår, smørfiletert og trimmet for overflødig fett (be om at kjøttkutteren gjør dette)
Fremgangsmåte
- 1Mos hvitløk, paprika, koriander, spisskummen, 1 spiseskje salt og 1/2 teskje pepper i en minimatber. Tilsett oliven, persille, koriander og sitronjuice; puls til det er hakket. Tilsett smør og puls for å blande alle ingrediensene.
- 2Kutt lammekjøttet langs en naturlig søm i to like store deler. Gni oliven- og kryddermarinaden jevnt over hele lammekjøttet; dekk til og sett i kjøleskapet i 2 til 6 timer.
- 3Ta lammekjøttet ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før steking. Forvarm grillen og dekk en grillpanne med aluminiumsfolie. Plasser lammekjøttet med den glatte siden ned på pannen. Grill til det er brent, ca. 15 minutter. Ta pannen ut av ovnen; snu forsiktig lammekjøttet med tenger. Sett tilbake i ovnen; grill til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 125 til 130 grader, ca. 10 minutter til.
- 4Overfør lammekjøttet til et skjærebrett, dekk løst med aluminiumsfolie og la det hvile i 10 minutter. Skjær på tvers av fibrene og anrett på et fat.
- 5Fotografert av Con Poulos