Spansk ris

Spansk ris

Lær hvordan du lager autentisk spansk ris med vår enkle oppskrift. Perfekt til hverdagsmiddagen eller festbordet. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 løk, finhakket
  • 2 grønne paprika, renset for frø og ribber, og i terninger
  • 2 selleristilker, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp langkornet hvit ris
  • Én 8-unse boks med tomatsaus
  • 2 kopper vann
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1 teskje spisskummen (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme, og tilsett deretter løk, grønne paprika og selleri. Surr til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere ett minutt under omrøring. Tilsett risen og rør godt sammen. Hell i tomatsausen og vannet forsiktig. Krydre med salt og pepper, og tilsett spisskummen, hvis du bruker det. Kok opp, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 20–25 minutter, til risen er ferdig, med omrøring en eller to ganger.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme, og tilsett deretter løk, grønne paprika og selleri. Surr til det er mykt, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ett minutt under omrøring. Tilsett risen og rør godt sammen. Hell i tomatsausen og vannet forsiktig. Krydre med salt og pepper, og tilsett spisskummen, hvis du bruker det. Kok opp, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 20–25 minutter, til risen er ferdig, med omrøring en eller to ganger.