Banan- og kaffekake med diamantform

Banan- og kaffekake med diamantform

oppskrift på banan kaffe kake diamant – en deilig og saftig kake med banan og kaffe, perfekt til kaffeøkten eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper kake-mel (ikke selvhevende)
  • 1 kopp usøtet kakaopulver (ikke hollandaisepulver)
  • 1 teskje natron
  • 3/4 teskje salt
  • 2 veldig modne bananer, most
  • 1/2 kopp rømme
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 1/2 kopp lettbrunt sukker, godt pakket
  • 2 ekstra store egg
  • 1 spiseskje kaffearoma, eller 1 spiseskje instant espressopulver løst opp i 1 spiseskje varmt vann
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Pynt: melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og mel en 25 cm (10 tommer) rund kakeform, og bank ut overflødig mel. Sikt sammen mel, kakaopulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen bananer og rømme i en liten bolle. I en annen stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, og tilsett egg, ett av gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn kaffeekstrakt (eller espresso) og vanilje. Bland inn melblandingen i omganger, vekselvis med bananblandingen, begynn og avslutt med melblandingen, og rør til røren akkurat er blandet. Skje røren i formen og stek midt i ovnen i 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren, og kaken løsner fra kantene av formen. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, og snu den deretter ut på en rist for å avkjøle helt. La kaken stå, innpakket tett, i romtemperatur over natten. Puss kaken med melis.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og smør og mel en 25 cm (10 tommer) rund kakeform, og bank ut overflødig mel.
  3. 3Sikt sammen mel, kakaopulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen bananer og rømme i en liten bolle. I en annen stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, og tilsett egg, ett av gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn kaffeekstrakt (eller espresso) og vanilje. Bland inn melblandingen i omganger, vekselvis med bananblandingen, begynn og avslutt med melblandingen, og rør til røren akkurat er blandet.
  4. 4Skje røren i formen og stek midt i ovnen i 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren, og kaken løsner fra kantene av formen. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, og snu den deretter ut på en rist for å avkjøle helt. La kaken stå, innpakket tett, i romtemperatur over natten.
  5. 5Puss kaken med melis.