Dampet savoykål og sennepsblad med bacon

Dampet savoykål og sennepsblad med bacon

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull rett med dampet savoykål, sennepsgrønnsaker og sprøstekt bacon. Perfekt for en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund skivet bacon
  • 1 stor hode savoykål (ca. 900 gram)
  • 2 bunt(er) sennepsgrønt (ca. 1,1 kg totalt)
  • 6 store hvitløksfedd
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt bacon i 1/2-tommers biter og stek i en stor, tykkbunnet panne over moderat varme under omrøring, til det er sprøtt og gyllent. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til tørkepapir for å renne av.
  2. 2Skjær kålen i tynne skiver og kast de grove stilkene fra sennepsbladene. Dekk en stor rist med lokk over kokende vann, og damp kålen under lokk til den er sprøtt mør, ca. 10 minutter. Overfør kålen til en stor bolle og hold den varm, dekket. I en damprist over kokende vann damp sennepsbladene til de er møre, 10 til 15 minutter. Tilsett sennepsbladene i bollen med kål og hold varm, dekket.
  3. 3Finhakk hvitløk. I en liten kjele varm opp hvitløk, smør og olje til smøret er akkurat smeltet. Drypp smørblandingen over grønnsakene, vend forsiktig for å fordele jevnt, og smak til med salt og pepper.
  4. 4Overfør grønnsakene til et serveringsfat og server med bacon på toppen.