
Marinerte, stekte fiskestykker med poteter, løk og grønne paprika
Oppdag en smakfull oppskrift på marinerte stekte fiskestenger med poteter, løk og grønne paprika. Perfekt for en velsmakende hovedrett som kombinerer friske ingredienser og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til steking av potetene og fisken
- 2 russetpoteter (baktepoteter)
- 1 pund skinnfrie rødspette- eller orange roughy-filéter, kuttet i 2 x 1/2-tommers strimler
- 1/3 kopp melk
- Allsidig mel med salt og pepper til å vende fisken i
- 4 hvitløksfedd, delt i to
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 1/2 kopper tynne skiver av rød løk
- 1 grønn paprika, skåret i tynne ringer
- 1/2 teskje tørket oregano
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp hvitvinseddik
- 1 teskje sukker
Fremgangsmåte
- 1I en stor, dyp stekepanne varm opp 2,5 cm vegetabilsk olje til 190°C. og stek potetene, skrelt, halvert på langs, og kuttet i tverrsnitt på 0,6 cm, i 2 omganger i 8 minutter, eller til de er gylne og sprø. Overfør potetene med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og strø over salt etter smak. I en liten bolle bland fiskestykker med melken. Ha det krydrede melet i en bolle, fjern fiskestykker fra melken, la overflødig renne av, og vend dem, noen av gangen, i melet, og rist av overflødig. Varm opp vegetabilsk olje til 190°C igjen, og stek fisken i 2 omganger i 3–5 minutter, eller til den er gyllenbrun. Overfør fisken med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. I en stor ildfast form kombineres fisk og poteter.
- 2I en stor, dyp stekepanne varm opp 2,5 cm vegetabilsk olje til 190°C. og stek potetene, skrelt, halvert på langs, og kuttet i tverrsnitt på 0,6 cm, i 2 omganger i 8 minutter, eller til de er gylne og sprø. Overfør potetene med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og strø over salt etter smak. I en liten bolle bland fiskestykker med melken. Ha det krydrede melet i en bolle, fjern fiskestykker fra melken, la overflødig renne av, og vend dem, noen av gangen, i melet, og rist av overflødig. Varm opp vegetabilsk olje til 190°C igjen, og stek fisken i 2 omganger i 3–5 minutter, eller til den er gyllenbrun. Overfør fisken med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
- 3I en stor stekepanne kok hvitløk i olivenolje over moderat varme, rør om til det er gyllent, tilsett løk, paprika og oregano, og kok blandingen over moderat lav varme, rør om i 5 minutter. Tilsett vin, eddik, sukker, salt og pepper etter smak, kok opp væsken i 2 minutter, og hell blandingen over fisken og potetene. La retten avkjøle, dekket, i minst 8 timer eller over natten. La retten stå i romtemperatur i 30 minutter før servering.