
Svenske kjøttboller
lær hvordan du lager tradisjonelle svenske kjøttboller med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp brunsennep
- 2. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 3. 2 1/4 kopper storfebuljong
- 4. En klype malt allehånde
- 5. 1 spiseskje maisstivelse
- 6. 1/4 kopp kremfløte
- 7. En pose med 25 ferdige kjøttboller (frossen er helt i orden), oppskriften følger
- 8. Smørdede nudler, til servering
- 9. Hakket fersk persille, til servering
- 10. 5 pund kjøttdeig av storfe
- 11. 1 1/2 kopper naturell brødsmuler
- 12. 1/2 kopp melk
- 13. 1/4 kopp kremfløte
- 14. 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 15. 2 spiseskjeer grovkornet sennep
- 16. 1 teskje salt
- 17. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 18. 1/2 teskje rød pepperflak
- 19. 4 store egg
- 20. 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett sennep, Worcestershire-saus og 2 kopper storfefond, og kok opp. Tilsett allehånde.
- 22. Lag en jevning ved å blande maisstivelse inn i de resterende 1/4 koppen fond, og visp godt for å unngå klumper. Rør jevningen inn i stekepannen, og når det begynner å koke igjen, tilsett forsiktig fløten under konstant visping.
- 3Tilsett kjøttbollene, dekk til, og la det småkoke til sausen tykner og kjøttbollene er gjennomvarme, ca. 8 til 10 minutter.
- 43. Server over smørdede nudler og pynt med fersk persille.
- 54. For å lage kjøttbollene, bland sammen det finhakkede storfekjøttet, brødsmuler, melk, fløte, persille, sennep, salt, svart pepper, rød pepperflak og egg i en stor blandebolle. Bland godt med hendene.
- 6Ta ut 1 spiseskje av deigen og trill den til baller med hendene. Legg kjøttbollene på bakepapirkledde stekebrett, og sett brettene i fryseren i 5 til 10 minutter for at kjøttbollene skal stivne.
- 75. For å brune kjøttbollene, varm opp olivenolje i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne over middels høy varme. Stek kjøttbollene i porsjoner, og pass på å ikke overfylle pannen. La dem koke, og snu dem jevnlig for å sikre at de blir jevnt brune, ca. 5 til 7 minutter per porsjon. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 86. Fryseanvisning: Legg de kokte kjøttbollene i ett lag på bakepapirkledde stekebrett og sett dem i fryseren. Når de er frosne, fordel dem i fryseposer, ca. 25 per pose, og oppbevar dem i fryseren.
- 9Yields: 125 kjøttboller.