Hello Fresh Mobile Banner
Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

lær hvordan du lager tradisjonelle svenske kjøttboller med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp brunsennep
  • 2. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 3. 2 1/4 kopper storfebuljong
  • 4. En klype malt allehånde
  • 5. 1 spiseskje maisstivelse
  • 6. 1/4 kopp kremfløte
  • 7. En pose med 25 ferdige kjøttboller (frossen er helt i orden), oppskriften følger
  • 8. Smørdede nudler, til servering
  • 9. Hakket fersk persille, til servering
  • 10. 5 pund kjøttdeig av storfe
  • 11. 1 1/2 kopper naturell brødsmuler
  • 12. 1/2 kopp melk
  • 13. 1/4 kopp kremfløte
  • 14. 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 15. 2 spiseskjeer grovkornet sennep
  • 16. 1 teskje salt
  • 17. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 18. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 19. 4 store egg
  • 20. 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett sennep, Worcestershire-saus og 2 kopper storfefond, og kok opp. Tilsett allehånde.
  2. 22. Lag en jevning ved å blande maisstivelse inn i de resterende 1/4 koppen fond, og visp godt for å unngå klumper. Rør jevningen inn i stekepannen, og når det begynner å koke igjen, tilsett forsiktig fløten under konstant visping.
  3. 3Tilsett kjøttbollene, dekk til, og la det småkoke til sausen tykner og kjøttbollene er gjennomvarme, ca. 8 til 10 minutter.
  4. 43. Server over smørdede nudler og pynt med fersk persille.
  5. 54. For å lage kjøttbollene, bland sammen det finhakkede storfekjøttet, brødsmuler, melk, fløte, persille, sennep, salt, svart pepper, rød pepperflak og egg i en stor blandebolle. Bland godt med hendene.
  6. 6Ta ut 1 spiseskje av deigen og trill den til baller med hendene. Legg kjøttbollene på bakepapirkledde stekebrett, og sett brettene i fryseren i 5 til 10 minutter for at kjøttbollene skal stivne.
  7. 75. For å brune kjøttbollene, varm opp olivenolje i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne over middels høy varme. Stek kjøttbollene i porsjoner, og pass på å ikke overfylle pannen. La dem koke, og snu dem jevnlig for å sikre at de blir jevnt brune, ca. 5 til 7 minutter per porsjon. La dem renne av på kjøkkenpapir.
  8. 86. Fryseanvisning: Legg de kokte kjøttbollene i ett lag på bakepapirkledde stekebrett og sett dem i fryseren. Når de er frosne, fordel dem i fryseposer, ca. 25 per pose, og oppbevar dem i fryseren.
  9. 9Yields: 125 kjøttboller.