
Oksefilet med bein, servert med vaniljepoteter og Piquillo-krepsaus
Oppdag hvordan du lager en saftig bone-in beef tenderloin servert med kremete vaniljepoteter og pikant piquillo krabbesaus. Perfekt til fest eller helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer smør
- 4 sjalottløk, hakket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 spiseskje timian, hakket
- 1 vaniljestang, uten frø og delt på langs
- 1 kopp kremfløte
- Salt
- 5 Yukon Gold-poteter, skåret i 1/4 tommers skiver og kokt til de er møre
- 6 cipollini-løk, skrelt og kokt til de er møre
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 sjalottløk, hakket
- 4 spiseskjeer hvitvin
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer røkt paprika
- 1 kopp piquillo-spanske grillede paprika
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 kopp krabbekjøtt, renset for alle skjell
- Storfe tenderloin:
- 6 stykk storfe tenderloins med bein, på 8 til 10 unser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage vaniljepotetene:
- 2I en middels stor kjele, varm opp 2 spiseskjeer smør til det er smeltet. Tilsett deretter sjalottløk og kok i ca. 3 til 4 minutter, eller til den er myk. Hell i hvitvin og deglaser pannen. Deretter tilsetter du timian og vanilje. Kok opp og la det småkoke i 4 til 5 minutter, eller til væsken er redusert til halvparten av volumet. Tilsett fløten og kok opp igjen. Når det koker, reduser varmen til middels-lav og la det småkoke i 4 til 6 minutter, eller til blandingen tykner. Ta av varmen, smak til med salt og avkjøl. Kjør fløtblandingen i en blender og sil gjennom en finmasket sikt, og sett til side. I en sautépanne, over middels varme, smelt 2 spiseskjeer smør. Tilsett de kokte potetene og cipollini-løken, og kok i 2 til 3 minutter, eller til de er varme. Tilsett fløtblandingen og kok i ytterligere 3 til 4 minutter, slik at potetene og løken blir dekket av krem. Sett til side til servering.
- 3For å lage Piquillo-krepsausen:
- 4I en middels stor kjele, varm opp olivenolje over middels-høy varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Hell i hvitvin og sitronsaft, og rør om. Senk varmen til middels og tilsett røkt paprika og kremfløte. Kok i 1 minutt, og tilsett deretter Piquillo-pepperne, og kok i ytterligere 1 minutt. Ta pannen av varmen, la den avkjøles kort, og hell blandingen i en blender. Kjør blandingen på lav hastighet, og øk deretter til høy, til den er jevn. Smak til med salt, og hell deretter over i en ren kjele over middels varme. Tilsett smør og rør forsiktig for å blande. Tilsett krabbekjøttet og kok i 1 til 2 minutter, eller til krabbekjøttet er gjennomvarmt. Reduser varmen til lav og la sausen småkoke til den skal serveres.
- 5For å lage storfe tenderloin:
- 6Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 7Legg storfe tenderloin-biffene på en ren arbeidsflate. Tørk dem godt, og krydre med salt og nykvernet svart pepper. I en stor, ovnsfast sautepanne eller stekepanne, varm opp 2 spiseskjeer vegetabilsk olje over middels-høy varme. Når oljen skinner, legg i tenderloin-biffene og stek i 2 til 3 minutter på den ene siden. Snu biffene og stek på den andre siden, og plasser deretter pannen i ovnen for å fullføre stekingen, ca. 4 minutter.
- 8For å servere, legg en porsjon vaniljepoteter midt på tallerkenen. Plasser en tenderloin-biff oppå potetene, og hell deretter en porsjon Piquillo-krepsaus over biffen.