Lamb Tagine med tørkede fiken og mandler

Lamb Tagine med tørkede fiken og mandler

prøv denne deilige lam tagine med tørkede fiken og mandler. en smakfull og enkel oppskrift perfekt for helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp sesamfrø
  • 1/2 kopp skivede mandler
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 1/2 pund benfri lammekam, trimmet for overflødig fett og skåret i 3,8 cm store terninger
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje malt tørket chili, som ancho, eller chilipulver
  • 1 kopp tørkede fiken, delt i fire
  • 4 spiseskjeer hakket koriander, pluss 8 kvister koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg sesamfrøene på et lite stekebrett eller en paiform og rist dem i ovnen i 6 minutter. Ta dem ut og legg dem i en liten skål. Tilsett mandlene i pannen og rist til de er gylne. Sett til side. Ha olivenolje i en stor, tykkbunnet gryte (dutch oven) over middels høy varme. Krydre lammet med salt og pepper. Brun det på alle sider i to omganger, totalt ca. 10 til 12 minutter. Tilsett hvitløk, løk, spisskummen, kardemomme, gurkemeie og malt chili i gryten med lammet. Rør godt og skru ned varmen til middels lav. Kok i 5 minutter. Tilsett 2 1/2 kopper vann og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Det skal være litt seigt, men lett å rive i stykker med fingrene. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Sil væsken fra gryten over i en liten kjele eller bolle og fjern fettet med en skje. Smak til med salt og pepper, og hold det varmt. Bland kjøttet og fikenene, og legg det i ett lag i en ovnsfast serveringsform. Hell sausen over kjøttet og fikenene, og dryss over mandler. Stek i 12 minutter, eller til det er sprøtt og gyllent. Strø over sesamfrø og hakket koriander, og pynt med korianderstilk. Server direkte fra den varme formen.