Caras marokkanske gryte
oppskrift på cara's marokkanske gryte med rike smaker, perfekt for en varm og næringsrik middag. enkel å lage og full av krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp franske grønne linser
- 3 laurbærblader
- 2 hele hvitløksfedd
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje hakkede friske timianblader
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje knuste hete chiliflak
- 1 teskje kanel
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje koriander
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 kopp hakket løk
- 1 kopp hakket selleri
- 1 kopp hakket zucchini
- 1 rød paprika, i terninger
- 1 gul paprika, i terninger
- 1 smørnut squash – skrelt, frøet og kuttet i 2,5 cm biter
- 1 boks (ca. 225 g) knuste tomater
- 1 boks (ca. 425 g) kikerter, drenert
- 4 kopper grønnsaksbuljong
- 1 kopp hakket fersk flatbladet persille
- 1/2 kopp naturell yoghurt (valgfritt)
- 2 spiseskjeer hakket fersk mynte (valgfritt)
- 1/4 teskje cayennepepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med vann og kok opp på høy varme. Rør inn linser, laurbærblader og hele hvitløksfedd. La det koke opp igjen, deretter reduser varmen til lav og la linsene småkoke til de er kokte, men fortsatt faste, i omtrent 10 minutter. Sil av vannet godt. Ha linsene i en bolle; vend inn olivenolje, timian og 1 ss hakket hvitløk. Fjern laurbærbladene og de hele hvitløksfeddene; sett til side.
- 2Varm 1 ss olivenolje i en stor gryte over middels varme. Rør inn chiliflak, kanel, spisskummen og koriander, og la det surre til det dufter godt. Tilsett hvitløk, løk, selleri, zucchini, røde og gule paprika, og squash; la det surre i 3 eller 4 minutter.
- 3Bland inn linsene, tomatene, kikerter og grønnsaksbuljong. Øk varmen til middels høy, og la det begynne å koke; reduser deretter varmen til lav og dekk til. La det småkoke til squashen er mør, ca. 20 minutter, og rør innimellom en eller to ganger. Tilsett hakket persille. Server i skåler og pynt med en klatt yoghurt, litt hakket mynte og en klype cayennepepper.