Min store, fettete burger inspirert av gresk kultur
oppskrift på en stor, smakfull burger inspirert av gresk kjøkken. perfekt for sommergrilling og hyggelige måltider med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten agurk
- 1 ½ kopper naturell yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 spiseskjeer fersk dill
- ½ kopp smuldret gresk fetaost
- 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- ½ teskje oregano
- ½ teskje salt
- ¼ teskje malt svart pepper
- ¼ kopp olivenolje
- 1 stor aubergine
- 900 gram lammekjøttdeig
- ¾ kopp hakkede ferske mynteblader
- 1 ½ spiseskjeer malt spisskummen
- Salt og pepper
- Olje, til å pensle grillristen med
- 6 små pitabrød
- 3 kopper hakket romanosalat
Fremgangsmåte
- 1Forbered en åpen grill for moderat direkte varme til koking.
- 2Rens og hakk agurken. I en middels stor bolle, bland sammen agurk, yoghurt, hvitløk, dill og fetaost. Sett i kjøleskapet og la det avkjøle i 1 time.
- 3I en liten bolle, bland eddik, oregano, salt og pepper. Visp inn olje til det blir tykt og godt blandet. Skjær auberginen i 1/2-tommers skiver. Legg dem i en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm; vend godt med dressingen. Grill auberginen til den er mør, ca. 3 minutter på hver side, og hold den varm.
- 4Lammeburger:
- 5I en stor bolle, bland sammen lam, mynte, spisskummen, salt og pepper etter smak. Form 6 burgere.
- 6Før du griller burgerne, børst grillristen med olje. Legg burgerne på risten og vend én gang, ca. 4 minutter på hver side.
- 7Skjær pitabrødene horisontalt og lett rist dem over indirekte varme.
- 8Monter burgerne slik: bunnen av pitabrødet, salat, burgeren toppet rikelig med tzatziki, en skive grillet aubergine, og toppen av pitabrødet.