.jpg?)
Adobo
oppskrift på adobo, en klassisk filippinsk rett med kjøtt og krydder. perfekt for deg som vil prøve noe nytt i middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 ancho-chili
- 1/2 kopp hvit eddik
- 2 kopper vann
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 mellomstore løk, tynne skiver
- 5 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 4 kopper kyllingkraft eller grønnsakskraft
- 2 spiseskjeer melasse
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 1/4 kopp fersk sitronjuice
- 2 spiseskjeer tomatpuré
Fremgangsmåte
- 1Rist chilikjerrene over gassbluss til de er myke og brune, og vend dem ofte. Overfør dem til en kjele. Tilsett eddik og vann. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til de er møre, ca. 10 minutter. Overfør til en blender eller foodprocessor. Kjør til en jevn puré. Varm opp olje i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme. Stek til det blir gyllent, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og rør til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett kraft og chiliblandingen. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke. Kok i 20 minutter, og rør ofte. Bland inn melasse, appelsinjuice, sitronjuice og tomatpuré i en liten bolle til en jevn blanding. Tilsett i sausen. La det småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.