Poached Shrimp

Poached Shrimp

Lær hvordan du lager perfekte poached shrimp med denne enkle oppskriften. Ideell for forretter eller som en lett lunsj. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer havsalt
  • 2 sitroner, delt i to, pluss flere til servering
  • 3 laurbærblader
  • 1 håndfull ferske timianblader
  • 1 håndfull fersk flatbladpersille
  • 1/4 kopp sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay eller Zatarains reke-krydder)
  • 900 gram jumbo-reker, med skall, hoder og haler på
  • Bloody Mary cocktail-saus, oppskrift følger
  • 4 modne tomater, grovhakket
  • 2 selleristilker, grovhakket
  • 1 middels stor løk, grovhakket
  • 1/2 kopp ketchup
  • 2 ss revet fersk eller ferdig horseradish
  • 1 sitron, presset
  • 2 ts sterk saus
  • 1 ss Worcestershire-saus
  • 1 shot pepper-vodka
  • 1 ts sellerifrø
  • Havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele med omtrent en halv gallon vann, tilsett salt og press i sitronsaften; kast også sitronhalvdelene i vannet for ekstra smak. Tilsett urter og sjømatkrydder. Kok opp på middels høy varme og la det småkoke i 5 minutter for å la vannet trekke til seg aromaene.
  2. 2Skru ned varmen til middels lav, og tilsett reker. La det småkoke, uten lokk, i 5 minutter eller til rekene er lyse rosa og halen krøller seg. Bruk en hullsleiv til å ta opp rekene fra kokevannet, og la dem avkjøle grundig før de skrelles. Server med sitronbåter og Bloody Mary-saus som en del av en råskjellbar.
  3. 3Bland tomater, selleri og løk i en blender og kjør til en jevn puré for å bryte ned grønnsakene. Tilsett de resterende ingrediensene og kjør til en glatt konsistens. Avkjøl før servering med en råbar.