
Gresk salat
Lær hvordan du lager en deilig og autentisk gresk salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, med friske ingredienser og smakfulle krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 hode romainesalat (ca. 3 kopper), revet i bitestore biter
- 1 moden tomat, delt i åttendedeler
- 1 gul paprika, skåret i tynne ringer
- 1/4 rødløk, finhakket
- 1/4 kopp finhakket selleri
- 1/2 kopp fetaost, avkjølt og smuldret
- 6 kalamataoliven, uten stein og skåret i tynne skiver
- 1 spiseskje kapers, drenert og skylt
- Fersk oregano, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp sennepsvinaigrette (oppskrift følger)
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje sennep
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene, unntatt vinaigrette. Vend salaten i vinaigretten rett før servering.
- 2Bland alle ingrediensene.