Gresk salat

Gresk salat

Lær hvordan du lager en deilig og autentisk gresk salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, med friske ingredienser og smakfulle krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 hode romainesalat (ca. 3 kopper), revet i bitestore biter
  • 1 moden tomat, delt i åttendedeler
  • 1 gul paprika, skåret i tynne ringer
  • 1/4 rødløk, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket selleri
  • 1/2 kopp fetaost, avkjølt og smuldret
  • 6 kalamataoliven, uten stein og skåret i tynne skiver
  • 1 spiseskje kapers, drenert og skylt
  • Fersk oregano, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp sennepsvinaigrette (oppskrift følger)
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje sennep
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene, unntatt vinaigrette. Vend salaten i vinaigretten rett før servering.
  2. 2Bland alle ingrediensene.