
Teriyaki laks
lær hvordan du lager smakfull teriyaki laks hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en rask og sunn hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 pund benfri laksefilet med skinn, eller steker ca. ¾ tommer tykke
- 2. 3 spiseskjeer soyasaus
- 3. 1 spiseskje sake eller tørr sherry
- 4. 1 spiseskje mirin
- 5. 1 teskje fersk ingefærjuice
- 6. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 7. 1 spiseskje sukker
- 8. Sanshopulver
- 9. Grønne paprika, skåret i strimler, til pynt
- 10. Sitronbåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Hvis du bruker en laksefilet, skjær den tvers over i 4 like store stykker. Bland sammen marinadeingrediensene i en bolle eller en grunn skål, legg i laksebitene, dekk til og sett i kjøleskapet for å marinere i 20 minutter.
- 22. Varm opp oljen i en stekepanne. Ta laksebitene ut av marinaden, rist av overflødig væske og spar på resten av marinaden. Legg laksebitene med skinnsiden ned i den varme oljen. Rør fisken jevnlig for å unngå at den setter seg fast. Når den er blitt brun på den ene siden, snu laksebitene, skru ned varmen og kok under lokk i 6 til 8 minutter. Ta laksebitene ut av pannen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Hell den reserverte marinaden i pannen, tilsett mirin og sukker, og kok opp. Legg laksebitene i pannen igjen. La det koke til marinaden nesten er kokt bort. Ta laksebitene ut av pannen, dryss over pulverisert sansho. Skjær diagonalt og pynt med grønne paprika som er sautert i pannen, og sitronskiver.