
Rød kyllingcurry
oppskrift på rød kylling curry - en rask og smakfull rett med deilige krydder. perfekt til hverdags eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer hakket hvitløk
- 3 spiseskjeer hakket sjalottløk
- 2 spiseskjeer fersk galangal
- 2 spiseskjeer fersk ingefær
- Skallet av 1 kaffirlime (kan erstattes med vanlig limeskall eller kaffirlimeblad)
- 2 spiseskjeer malt tørket rød chili
- Fiskesaus, etter smak
- 2 spiseskjeer grovhakkede hellige basilikumblader (hvis ikke tilgjengelig, kan søt basilikum brukes)
- 1 kopp kokosnøttkrem
- 3 kyllingbryst uten ben, skåret i små biter
- 2 kopper kokosmelk
- 2 spiseskjeer fiskesaus
- 1 kopp hakket baby aubergine
- 1 thai rød chili, stilket, frøet og tynnhakket
- Dampet ris, til servering
Fremgangsmåte
- 1For å lage pastaen, kvern og mos alle ingrediensene sammen i en morter til en tykk, rød pasta er dannet.
- 2For å lage curryen, varm først opp wokken til den er veldig varm og tilsett kokosmelken til den begynner å koke. Deretter, tilsett kyllingen og currypastaen og stek sammen i noen minutter. Deretter, tilsett kokosmelk, fiskesaus og små auberginer sammen med de friske chiliene og la det småkoke i 10 minutter. Ta av varmen og server med dampet ris.