
Røkt kalkunlår og grønnbønnesalat
oppskrift på røkt kalkunlår med frisk grønn bønnesalat, perfekt for en lett og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund grønne bønner, endene trimmet og kuttet i 2,5 cm biter
- 1 ss smør
- 1 ss vegetabilsk olje
- 1 liten rød løk, skåret i halvmåner
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 rød paprika, renset og julienne-skåret
- 6 soltørkede tomater i olje, hakket
- Kjøtt fra 1 (1 pund) røkt kalkunlår, skinn fjernet og kjøttet grovhakket, 280 gram
- 1 ss sitronsaft
- 1/4 kopp pinjekjerner, ristet
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme og legg i sukkererter. Blansjer dem til de er lysegrønne, ca. 3 minutter, før de overføres til en isvannbad. Varm smør og olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, en klype salt og pepper, og la det surre til de er myke, men uten å få farge. Ha i paprikaen og fortsett å steke i ytterligere 2 minutter. Sil sukkerertene og tørk dem godt. Bland dem med tomater, kalkun og sitronsaft, og rør om til alle ingrediensene er jevnt fordelt og varme. Overfør til en serveringsskål, dryss over ristede pinjekjerner, og server.