
Zucchini Vichyssoise
Lær hvordan du lager en deilig zucchini vichyssoise, en kald og kremet suppe perfekt for sommeren. En enkel oppskrift for en lett og smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 spiseskje god olivenolje
- 5 kopper hakkede purre, de hvite og lysegrønne delene (4 til 8 purre)
- 4 kopper hakkede, skrelte hvite koketomater (8 små)
- 3 kopper hakket zucchini (2 zucchini)
- 1 1/2 liter hjemmelaget kyllingkraft, oppskrift følger, eller hermetisk buljong
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer kremfløte
- Friske gressløk eller julienne-snitt zucchini, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm smør og olje i en stor kjele, tilsett purre og sautér på middels lav varme i 5 minutter.
- 3Tilsett poteter, squash, kyllingkraft, salt og pepper; kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 30 minutter.
- 4Avkjøl i noen minutter, og kjør deretter gjennom en kjøttkvern med middels skjæreskive.
- 5Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
- 6Server enten kaldt eller varmt, pyntet med hakket gressløk og/eller squash.