Sopp- og fløtesaus

Sopp- og fløtesaus

oppskrift på en kremet soppesaus perfekt til kjøtt, pasta eller grønnsaker. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund sjøscallops kokt i saltet vann med bouquet garni
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1/2 pund skivede sopp
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp fløte
  • Sitronjuice
  • 2 spiseskjeer fersk dill eller kjørvel

Fremgangsmåte

  1. 1Poach scallops i saltet vann med bouquet garni til de nesten er kokt, og fjern dem deretter til en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å renne av. Reduser skalldyrsaften til 1 kopp. I en annen panne smelter du smør og løk, og lar det koke til det er mykt. Tilsett sopp, salt og pepper, og kok til soppen er myk, ca. 5 minutter. Deretter tilsetter du vin og reduserer til halvparten. Tilsett den reserverte skalldyrkraften og 1 kopp krem, og la det koke til det er lett tyknet. Smak til med sitronsaft. Legg scallopsene tilbake i pannen og la det småkoke bare til de er gjennomvarme. Pynt med fersk dill.