
Sopp- og fløtesaus
oppskrift på en kremet soppesaus perfekt til kjøtt, pasta eller grønnsaker. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund sjøscallops kokt i saltet vann med bouquet garni
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1/2 pund skivede sopp
- Salt
- Pepper
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp fløte
- Sitronjuice
- 2 spiseskjeer fersk dill eller kjørvel
Fremgangsmåte
- 1Poach scallops i saltet vann med bouquet garni til de nesten er kokt, og fjern dem deretter til en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å renne av. Reduser skalldyrsaften til 1 kopp. I en annen panne smelter du smør og løk, og lar det koke til det er mykt. Tilsett sopp, salt og pepper, og kok til soppen er myk, ca. 5 minutter. Deretter tilsetter du vin og reduserer til halvparten. Tilsett den reserverte skalldyrkraften og 1 kopp krem, og la det koke til det er lett tyknet. Smak til med sitronsaft. Legg scallopsene tilbake i pannen og la det småkoke bare til de er gjennomvarme. Pynt med fersk dill.