
Minutt sjokoladekake i kopp
Lær hvordan du lager en deilig sjokolademugge kake på bare ett minutt. Perfekt for en søt snack eller dessert når du har lyst på noe raskt og enkelt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 2 minutter
Porsjoner: 1
dessert
Ingredienser
- 1 stort egg
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 klype salt
- 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1/8 teskje vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje usøtet kokosmasse, revet
- 2 spiseskjeer ristet, skivet mandel
- 1 1/2 spiseskjeer mini-sjokoladeknapper, halv-søt
- 3 spiseskjeer melk
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje melis
- 1/4 teskje usøtet kakaopulver, etter behov
Fremgangsmåte
- 1Pisk egg, sukker, salt, 2 spiseskjeer kakaopulver, smør, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt sammen i en bolle til det er glatt. Rør inn kokos, mandler og sjokoladeknapper i blandingen; visp inn melk.
- 2Hell melet i en liten bolle eller målekopp og rør inn bakepulveret med en liten visp eller gaffel. Hell melblandingen over røren og visp bare til du ikke kan se synlig mel.
- 3Fordel røren jevnt mellom 2 kaffekopper. Bank forsiktig koppene mot en arbeidsflate for å fjerne luftbobler.
- 4Plasser koppene i mikrobølgeovnen, én om gangen. Varm hver kopp på høy i 45 sekunder. Ingenting vil skje i de første 30 sekundene; i de siste 10 til 15 sekundene vil røren begynne å heve seg i koppen. Kaken vil falle sammen etter mikrobølgeovnen. Ta ut koppene og la dem avkjøle i 2 til 3 minutter.
- 5Lett dryss hver porsjon med melis og 1/8 teskje kakaopulver. Plasser hver kopp på en underkop og server.