Hello Fresh Mobile Banner
Å bygge pepperkakehus

Å bygge pepperkakehus

lær hvordan du bygger et flott pepperkakehus med vår enkle oppskrift. perfekte til jul eller vinterhøytiden. steg-for-steg guide og kreative dekorasjonstips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 5 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • 1 kopp smørfett
  • 1 spiseskje ingefærpulver
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp sirup
  • 2 ½ kopper melis
  • ¼ teskje kremortartar
  • 2 eggehviter
  • ½ teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 2Smelt fettstoffet i en stor kjele som er stor nok til å blande deigen i. Bland inn sukker og sirup. Bland inn melet, salt, natron, muskat og ingefær; rør gradvis inn i kjelen, bruk hendene til å arbeide inn den siste biten. Deigen skal være stiv.
  3. 3På en melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/4 tomme, og stikk ut etter ønske. Pass på at pepperkakedeigen har jevn tykkelse, ellers kan kantene bli brente før midten er ferdig. Legg bitene på bakepapirkledte stekebrett.
  4. 4Stek i 13 til 15 minutter i den forvarmede ovnen. La dem avkjøle i noen minutter på stekebrettet, før de flyttes over på avkjølingsrist for å bli helt kalde.
  5. 5Når pepperkaken er helt avkjølt, lag glasur. I en middels stor bolle, bland sammen melis og kremortartar. Tilsett eggehviter og vanilje. Pisk på høy hastighet til glasuren holder formen. Hvis nødvendig, tilsett mer melis for å tykne glasuren. Dekk til glasuren med et fuktig klede for å forhindre at den tørker ut.