
Å bygge pepperkakehus
lær hvordan du bygger et flott pepperkakehus med vår enkle oppskrift. perfekte til jul eller vinterhøytiden. steg-for-steg guide og kreative dekorasjonstips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 5 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 1 kopp smørfett
- 1 spiseskje ingefærpulver
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp sirup
- 2 ½ kopper melis
- ¼ teskje kremortartar
- 2 eggehviter
- ½ teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 2Smelt fettstoffet i en stor kjele som er stor nok til å blande deigen i. Bland inn sukker og sirup. Bland inn melet, salt, natron, muskat og ingefær; rør gradvis inn i kjelen, bruk hendene til å arbeide inn den siste biten. Deigen skal være stiv.
- 3På en melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/4 tomme, og stikk ut etter ønske. Pass på at pepperkakedeigen har jevn tykkelse, ellers kan kantene bli brente før midten er ferdig. Legg bitene på bakepapirkledte stekebrett.
- 4Stek i 13 til 15 minutter i den forvarmede ovnen. La dem avkjøle i noen minutter på stekebrettet, før de flyttes over på avkjølingsrist for å bli helt kalde.
- 5Når pepperkaken er helt avkjølt, lag glasur. I en middels stor bolle, bland sammen melis og kremortartar. Tilsett eggehviter og vanilje. Pisk på høy hastighet til glasuren holder formen. Hvis nødvendig, tilsett mer melis for å tykne glasuren. Dekk til glasuren med et fuktig klede for å forhindre at den tørker ut.