
Enkel kyllinggyro
oppskrift på enkel og smakfull kylling gyro som er perfekt for en rask og velsmakende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (16 unse) beholder gresk yoghurt
- 1 agurk, skrelt og grovhakket
- 1 ½ teskje tørket dill
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje destillert hvit eddik
- 1 teskje sitronsaft
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- sitron, presset
- 2 teskje rødvinseddik
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje tørket oregano
- 570 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i strimler
- 6 pitabrød, ca. 15 cm i diameter
- 1 teskje olivenolje
- 1 tomat, hakket
- 1 rød løk, tynne skiver
- ½ hode iceberg-salat, hakket
Fremgangsmåte
- 1Ha gresk yoghurt, agurk, dill, 2 hvitløksfedd, hvitvinseddik, 1 teskje sitronsaft, 1 spiseskje olivenolje, salt og pepper i en blender. Kjør til jevnt, og sett til side.
- 2Visp sammen 4 finhakkede hvitløksfedd, saften av 1 sitron, rødvinseddik, 2 spiseskjeer olivenolje og oregano i en stor glass- eller keramikkbolle. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Rør inn kyllingstrimler og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i 1 time.
- 4Forvarm ovnens grillelement og sett ovnrillen ca. 15 cm fra varmekilden.
- 5Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig marinade. Kast resten av marinaden. Legg kyllingen på et stort bakepapirkledd stekebrett.
- 6Grill kyllingen i den forvarmede ovnen til den er lett brunet og ikke lenger rosa i midten, ca. 2–4 minutter på hver side.
- 7Overfør den kokte kyllingen til en tallerken og la den hvile i 5 minutter.
- 8Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme; legg hver pitabrød i pannen til de er varme og myke, ca. 2 minutter per brød.
- 9Server de varme pitabrødene toppet med kyllingstrimler, yoghurtsaus, tomater, løk og salat.