Enkel kyllinggyro

Enkel kyllinggyro

oppskrift på enkel og smakfull kylling gyro som er perfekt for en rask og velsmakende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 (16 unse) beholder gresk yoghurt
  • 1 agurk, skrelt og grovhakket
  • 1 ½ teskje tørket dill
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje destillert hvit eddik
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • sitron, presset
  • 2 teskje rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • 570 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i strimler
  • 6 pitabrød, ca. 15 cm i diameter
  • 1 teskje olivenolje
  • 1 tomat, hakket
  • 1 rød løk, tynne skiver
  • ½ hode iceberg-salat, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Ha gresk yoghurt, agurk, dill, 2 hvitløksfedd, hvitvinseddik, 1 teskje sitronsaft, 1 spiseskje olivenolje, salt og pepper i en blender. Kjør til jevnt, og sett til side.
  2. 2Visp sammen 4 finhakkede hvitløksfedd, saften av 1 sitron, rødvinseddik, 2 spiseskjeer olivenolje og oregano i en stor glass- eller keramikkbolle. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Rør inn kyllingstrimler og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i 1 time.
  4. 4Forvarm ovnens grillelement og sett ovnrillen ca. 15 cm fra varmekilden.
  5. 5Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig marinade. Kast resten av marinaden. Legg kyllingen på et stort bakepapirkledd stekebrett.
  6. 6Grill kyllingen i den forvarmede ovnen til den er lett brunet og ikke lenger rosa i midten, ca. 2–4 minutter på hver side.
  7. 7Overfør den kokte kyllingen til en tallerken og la den hvile i 5 minutter.
  8. 8Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor stekepanne på middels varme; legg hver pitabrød i pannen til de er varme og myke, ca. 2 minutter per brød.
  9. 9Server de varme pitabrødene toppet med kyllingstrimler, yoghurtsaus, tomater, løk og salat.