
Tre hvitløkpasta
oppskrift på tre hvitløkspasta - en rask og smakfull rett perfekt for hverdagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hode hvitløk pluss 8 fedd
- 450 gram spaghetti
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp flattbladet persille, grovhakket
- 1 teskje rød pepperflak
- Salt og nykvernet pepper
- Ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Pakk hvitløkhodet inn i aluminiumsfolie, eller plasser det i en hvitløksrist. Stek til hvitløken blir myk og gyllen, omtrent én time. La det avkjøle, og skjær av tuppen på hodet; klem ut hvitløksfeddene med baksiden av en kniv. Overfør feddene til en liten skål, og sett til side.
- 3Kok pasta til den er al dente. Sil av vannet, og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- 4Skjær fem fedder av ukokt hvitløk i tynne skiver. Finhakk de resterende tre feddene. Varm opp olje på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett hvitløkskivene; rist til de er gylne og sprø. Ta hvitløken opp med en hullsleiv, og sett til side. Tilsett finhakket hvitløk, og la det surre til det er gjennomsiktig, ca. 1 ½ minutt. Tilsett den stekte hvitløken og hvitvin; la det småkoke i ca. 3 minutter. Bland inn pasta, persille, rød pepperflak, salt og pepper etter smak, og vend godt. Server med et dryss av ristet hvitløksstrimler. Riv ost over hver porsjon.