Hello Fresh Mobile Banner
Tre hvitløkpasta

Tre hvitløkpasta

oppskrift på tre hvitløkspasta - en rask og smakfull rett perfekt for hverdagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hode hvitløk pluss 8 fedd
  • 450 gram spaghetti
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp flattbladet persille, grovhakket
  • 1 teskje rød pepperflak
  • Salt og nykvernet pepper
  • Ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Pakk hvitløkhodet inn i aluminiumsfolie, eller plasser det i en hvitløksrist. Stek til hvitløken blir myk og gyllen, omtrent én time. La det avkjøle, og skjær av tuppen på hodet; klem ut hvitløksfeddene med baksiden av en kniv. Overfør feddene til en liten skål, og sett til side.
  3. 3Kok pasta til den er al dente. Sil av vannet, og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  4. 4Skjær fem fedder av ukokt hvitløk i tynne skiver. Finhakk de resterende tre feddene. Varm opp olje på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett hvitløkskivene; rist til de er gylne og sprø. Ta hvitløken opp med en hullsleiv, og sett til side. Tilsett finhakket hvitløk, og la det surre til det er gjennomsiktig, ca. 1 ½ minutt. Tilsett den stekte hvitløken og hvitvin; la det småkoke i ca. 3 minutter. Bland inn pasta, persille, rød pepperflak, salt og pepper etter smak, og vend godt. Server med et dryss av ristet hvitløksstrimler. Riv ost over hver porsjon.