Femtens minutters ildpot

Femtens minutters ildpot

en enkel oppskrift på en brannpot som kan lages på femten minutter. perfekt for en rask og varmende opplevelse. ideell for vinter og helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kvart liter vann
  • 1 spiseskje salt
  • En bit ingefær på størrelse med en valnøtt
  • 450 gram rå storfekjøttfilet, skåret i veldig tynne skiver
  • 1/4 pund sjøscallops
  • 1/4 pund myk bønneost
  • 1/2 pund vasket babyspinat eller 1 stor bunt vannløk
  • Et lite hode med bok choy (omtrent 340 gram)
  • 4 vårløk
  • En liten bunt fersk koriander (koriander)
  • 1 1/2 unser medium risnudler
  • 1/2 kopp sesampasta (tahini)
  • 2 teskjeer mørk soyasaus
  • 2 teskjeer rød chilipasta eller noen dråper Tabasco
  • 4 teskjeer riseddik eller rødvinseddik
  • 1/4 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Sett potten til å koke med vann, salt og skivet ingefær, dekket med lokk. Arranger storfeskivene på siden av fire individuelle tallerkener. Tørk scampiene forsiktig, fjern den halvmåneformede membranen og legg dem på tallerkenene. Kutt tofuen i store terninger og legg også disse på tallerkenene. Fjern stilkene fra spinaten og legg den oppå. Hvis du bruker vannkreps, skyll buntet, rist av vannet og vrid av stilkene. Legg bladene på tallerkenene. Trim bok choy, kutt den i 2,5 cm tykke skiver og legg også disse på tallerkenene. Trim og legg til vårløken. Hakk koriander og legg den i en liten skål som skal tilsettes i ildfatet sammen med risnudlene.
  2. 2Til sausen: Rør sammen tahini, soyasaus, chilipasta og eddik, og juster forholdene etter smak. Sett det i fire små skåler. Flytt potten til bordets kokeplate. Sett ut tallerkener med kjøtt og grønnsaker ved hver plass, sammen med spisepinner og en skål med saus.
  3. 3Mot slutten av måltidet, tilsett risnudler og koriander i potten og la det småkoke i 1 minutt til det er akkurat mørt. Hvis ildfaten mister for mye varme under måltidet, tilsett alle de resterende ingrediensene og sett potten tilbake på komfyren for å fullføre kokingen.