Ananassaus

Ananassaus

Lær hvordan du lager en deilig ananas saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til dessert eller som tilbehør til ulike retter. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 unser olje
  • 1/2 kopp hakket grønn løk
  • 35 gram salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 kopp ananasgele
  • 1 kopp plommesaus
  • 1/2 kopp Sriracha
  • 1 ananas, i terninger (ca. 900 gram)
  • 20 unser ananasjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en panne over høy varme og tilsett den grønne løken. Kok i 5 minutter, deretter tilsett salt og pepper og rør i noen sekunder. Tilsett ananasgele og plommesaus, kok i et par minutter, og rør inn Sriracha. Rør godt og hell sakte alle unntatt 1 kopp av ananasbitene (vær forsiktig med spruten – det brenner) i pannen. Kok i 5 minutter, fjern deretter pannen fra varmen og la den avkjøle.
  2. 2Ta den kokte ananasen ut av pannen og ha den i en blender sammen med ananasjuicen og 8 kopper vann, og kjør til ananasbitene er helt opphørt. Hell ananasblandingen og sausen fra pannen over i en bolle og bland godt. Skjær den reserverte ananasen i tynne skiver og bland inn i bollen.
  3. 3Bruk denne sausen til svinekjøtt eller som marinade til grillet reker.