Ananassaus
Lær hvordan du lager en deilig ananas saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til dessert eller som tilbehør til ulike retter. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 unser olje
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 35 gram salt
- 1 teskje pepper
- 1 kopp ananasgele
- 1 kopp plommesaus
- 1/2 kopp Sriracha
- 1 ananas, i terninger (ca. 900 gram)
- 20 unser ananasjuice
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en panne over høy varme og tilsett den grønne løken. Kok i 5 minutter, deretter tilsett salt og pepper og rør i noen sekunder. Tilsett ananasgele og plommesaus, kok i et par minutter, og rør inn Sriracha. Rør godt og hell sakte alle unntatt 1 kopp av ananasbitene (vær forsiktig med spruten – det brenner) i pannen. Kok i 5 minutter, fjern deretter pannen fra varmen og la den avkjøle.
- 2Ta den kokte ananasen ut av pannen og ha den i en blender sammen med ananasjuicen og 8 kopper vann, og kjør til ananasbitene er helt opphørt. Hell ananasblandingen og sausen fra pannen over i en bolle og bland godt. Skjær den reserverte ananasen i tynne skiver og bland inn i bollen.
- 3Bruk denne sausen til svinekjøtt eller som marinade til grillet reker.