Rødkål med rødvin
oppdag hvordan du lager smakfull rødkål med rødvin. en perfekt rett for høst- og vintermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp rosiner
- 1 kopp Ribera del Duero-vin, eller annen fyldig rødvin
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/3 kopp pinjekjerner
- 1 (2 pund) rødkål, tynne skiver
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Tilsett rosinen i vinen og la det trekke til rosinen har puffet opp, ca. 15 minutter. Sett til side.
- 2Varm opp oljen i en stor kjele, tilsett pinjekjernene og stek til de er gylne, 3 til 5 minutter. Tilsett kålen og stek kort mens du vender den, ca. 1 minutt. Tilsett den reserverte rødvinen og rosinen, og krydre med salt.
- 3Skru ned varmen til svært lav, dekk til pannen godt og la det småkoke i 30 til 40 minutter.