Popcornucopia
oppskrift på popcornucopia, en smakfull og enkel popcornblanding perfekt for helgen eller fest. lær hvordan du lager den hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/2 kopp popcornkjerner
- 12 salvieblader
- Kosher-salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 2 teskjeer fugleblanding (fuglegryte-krydder)
- 2 kopper grovhakkede pekannøtter
- 2 kopper knuste eplechips
- 1 1/2 kopper tørkede tranebær
- 1/4 kopp finhakket fersk persille
- 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
- 1 spiseskje finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3 spiseskjeer vegetabilsk olje med noen popcornkjerner i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme til én kjerne sprekker. Tilsett de resterende kjernene, dekk med et tett lokk og kok, ryst gryten av og til, til poppingen avtar, ca. 3 til 5 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp de resterende 3 spiseskjeene vegetabilsk olje i en liten stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av salviebladene og kok til de er sprø, ca. 3 sekunder, fjern deretter med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og gjenta med resten av salvien.
- 3Smelt smøret i en liten sauskje over middels varme og visp inn kyllingkrydderet. Bland popcorn, pekannøtter, eplechips, tørkede tranebær, persille, rosmarin og timian i en stor bolle. Drypp over smørblandingen, krydre med salt og vend godt. Smuldre den stekte salvien over til slutt.
- 4Fotograf: Johnny Miller