Angel-Hårpasta med reker og grønnsaker
Lær hvordan du lager en smakfull angel-hair pasta med reker og friske grønnsaker. Perfekt for en rask og lett middag. Oppskriften er enkel å følge!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1 pint cherrytomater, delt i to
- Kosher-salt
- 225 gram angel hair-pasta
- 8 kopper hakket escarole, grønnkål og/eller schweizerkål
- 450 gram medium store reker, skrellet og renset
- 1/2 teskje rød pepperflak
- Nykvernet pepper
- 1/2 kopp fersk basilikum, hakket
- Revet skall og saft av 1/2 sitron
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken, og legg grønnsakene i vannet. Sil av og skyll under kaldt vann; overfør til en stor bolle.
- 2Bland reker, rød pepperflak, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper i en middels stor bolle. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek til den er gyllen, ca. 1 minutt. Legg i rekene og stek til de er rosa, ca. 3 minutter på hver side. Tilsett tomatene og stek, rør ofte, til de er litt myke, ca. 2 minutter.
- 3Bland rekeblandingen med pastaen i bollen, sammen med basilikum, sitronzest og sitronsaft; vend forsiktig for å blande.
- 4Fotografert av Ryan Dausch