Nougat

Nougat

Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget nougat med enkel oppskrift. Perfekt som søtt tilbehør eller gave. Enkel å lage, krever få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 eggehvite
  • 2 kopper melis
  • 1 teskje flytende glukose
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer vann
  • 2 unser skivede, skrelte mandler, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk sidene og bunnen av en bakeform på 4 x 6 tommer med rispapir. Pisk eggehviten i en varmebestandig bolle til den er stiv.
  2. 2Bland sukker, glukose, honning og vann i en liten kjele. Rør over svak varme til blandingen når små sprekker, eller 275 grader Fahrenheit på et sukkermåler, omtrent 3 til 5 minutter. Ta av varmen. Mens du pisker, hell sirupen i en tynn stråle i eggehviten og fortsett å piske til det er blankt og begynner å stivne.
  3. 3Rør inn mandlene, og fordel blandingen over rispapiret i den forberedte formen, og trykk den godt ned. Dekk med et lag rispapir til, og legg en lett vekt jevnt over toppen. La nougaten avkjøle, før du skjærer den i firkanter, pakker den inn i vokspapir og oppbevarer den i en lufttett beholder.