Rik og kremete ostekake
Lag en rik og kremet ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør, smeltet
- 1 ss knuste grahamkjeks
- 900 g vanlig kremost
- 1 1/4 kopper sukker
- 4 store egg
- 1 ts sitronskall
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp kremfløte
- 1/4 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 1Juster ovnracket til midtposisjon og forvarm ovnen til 325 grader. Legg aluminiumsfolie over bunndisken på en 23 cm springform, og brett overskuddet under disken; sett sammen formen. Dra opp folien rundt sidene på formen. Pensle innsiden av formen med smør. Strø grahamkjeksbiter i formen, og vipp den i alle retninger for å dekke jevnt med kjeks. Dekk utsiden av formen med et lag tungt aluminiumsfolie og sett den i en stor stekepanne. Kok opp en kjele med vann til vannbad.
- 2I mellomtiden, pisk kremost med en elektrisk mikser til den er glatt. Tilsett sukker gradvis og pisk på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 3 minutter. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk til det er akkurat innarbeidet, og skrap ned i bollen etter hver tilsetting. Tilsett sitrusskall og vanilje, og pisk til det er akkurat innarbeidet. Rør inn fløte og rømme for hånd.
- 3Hell røren i springform. Sett stekepannen med vann i ovnen på ovnracket, plasser springformen i den, og hell i nok kokende vann til å nå omtrent halvveis opp på sidene av formen. Stek til kanten av kaken er stivnet, men midten beveger seg når formen ristes, i 55 til 60 minutter. Slå av varmen og la ovnsdøren stå på gløtt, bruk eventuelt en lang håndtakssleiv eller skje for å holde den åpen i 1 time. Ta springformen ut av vannbadet og sett den på en avkjølingsrist; la den avkjøle til romtemperatur. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 4 timer. Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager.