Hello Fresh Mobile Banner
Rik og kremete ostekake

Rik og kremete ostekake

Lag en rik og kremet ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør, smeltet
  • 1 ss knuste grahamkjeks
  • 900 g vanlig kremost
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 4 store egg
  • 1 ts sitronskall
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Juster ovnracket til midtposisjon og forvarm ovnen til 325 grader. Legg aluminiumsfolie over bunndisken på en 23 cm springform, og brett overskuddet under disken; sett sammen formen. Dra opp folien rundt sidene på formen. Pensle innsiden av formen med smør. Strø grahamkjeksbiter i formen, og vipp den i alle retninger for å dekke jevnt med kjeks. Dekk utsiden av formen med et lag tungt aluminiumsfolie og sett den i en stor stekepanne. Kok opp en kjele med vann til vannbad.
  2. 2I mellomtiden, pisk kremost med en elektrisk mikser til den er glatt. Tilsett sukker gradvis og pisk på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 3 minutter. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk til det er akkurat innarbeidet, og skrap ned i bollen etter hver tilsetting. Tilsett sitrusskall og vanilje, og pisk til det er akkurat innarbeidet. Rør inn fløte og rømme for hånd.
  3. 3Hell røren i springform. Sett stekepannen med vann i ovnen på ovnracket, plasser springformen i den, og hell i nok kokende vann til å nå omtrent halvveis opp på sidene av formen. Stek til kanten av kaken er stivnet, men midten beveger seg når formen ristes, i 55 til 60 minutter. Slå av varmen og la ovnsdøren stå på gløtt, bruk eventuelt en lang håndtakssleiv eller skje for å holde den åpen i 1 time. Ta springformen ut av vannbadet og sett den på en avkjølingsrist; la den avkjøle til romtemperatur. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 4 timer. Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager.