Granateple- og quinoa-pilaf
oppskrift på pomegranate quinoa pilaf - en næringsrik og fargerik rett med granateple og quinoa, perfekt for en sunn lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 middels stor løk, hakket
- 1 kopp quinoa
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1/2 kopp granateplefrø
- 1/2 kopp skivede vårløk i skrå snitt
- 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
- Saften av 1/2 sitron
- 1 teskje fersk sitronzest
- 1 teskje sukker
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp skivede mandler, ristet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Surr løken til den blir gjennomsiktig og aromatisk. Tilsett quinoa og rør om slik at den dekkes av oljen. Hell i kyllingkraften og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i omtrent 20 minutter, til væsken er absorbert og quinoaen er mør.
- 2I en stor blandingsbolle, bland 1 spiseskje olivenolje, granateplefrø, vårløk, persille, sitronsaft, sitrusskall og sukker. Tilsett quinoaen og smak til med salt og pepper. Pynt med ristet, skårede mandler.
- 3Servering: 6 porsjoner; Kalorier: 248; Totalt fett: 12,5 gram; Mettet fett: 1 gram; Protein: 9 gram; Totalt karbohydrater: 27 gram; Sukker: 4 gram; Fiber: 4 gram; Kolesterol: 0 milligram; Natrium: 109 milligram