Braisert laks med middelhavsinspirert smak

Braisert laks med middelhavsinspirert smak

oppskrift på braised salmon med middelhavssmak, enkel å lage og perfekt for en sunn middag. oppdag hvordan du kan lage denne deilige retten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 medium gulrot
  • 2 små selleristilker
  • 2 uten kjerner clementiner
  • 1 middels stor tomat
  • 1 liten løk
  • 1 kopp vann
  • 2 clementiner, presset juice
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 4 (140 gram) laksefileter
  • 4 store salatblader
  • 1/2 sitron, presset juice
  • 12 utpakkede svarte oliven, skivet
  • 1 vårløk, skivet
  • 4 små buketter selleriblader
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered frukt- og grønnsaksdekorasjonen. Skrell gulroten og skjær den i tynne halvmåner. Skjær selleristilkene i skiver, skrell clementinene og fjern så mye som mulig av de hvite filamentene. Kutt tomaten i terninger, skrell og skjær løken i tynne skiver.
  2. 2I en middels stor kjele, tilsett vann, clementinjuice, hvitvin, rødvinseddik og olivenolje, og kok opp. Ha i gulrøttene, løken, sellerien og tomaten, og smak til med salt og pepper (det skal være litt underkrydret, ettersom det vil redusere). Dekk deretter til, senk varmen og la det småkoke i 10 til 15 minutter mens du forbereder fisken.
  3. 3Fjern eventuelle mørke kjøttstykker fra fisken hvis de er til stede. Vask salatbladene, fjern den harde, hvite delen, og blansjer salaten ved å dyppe dem i kokende vann i 5 til 10 sekunder, til de blir myke og mørkegrønne. Ta opp og avkjøl umiddelbart i kaldt vann. Når de er kalde, la dem renne av og klem ut overflødig vann.
  4. 4Krydre deretter hver enkelt laksebit på begge sider, og pakk dem pent inn i salatbladene slik at du får fine små bunter. Plasser fisken i den kokende væsken, oppå grønnsakene. Væsken skal nå opp til midten av sidene på laksen. Senk varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 5 til 10 minutter. (Kokingstiden avhenger av dine preferanser. Noen liker at fisken er litt underkokt i midten, andre foretrekker den gjennomkokt. Sjekk innsiden av en fisk ved å forsiktig skyve salatbladet til side og skille lakseflakene. Fargene innvendig vil vise hvor gjennomkokt den er. Det beste er når den er litt oransje innvendig og rosa på utsiden.)
  5. 5Når fisken er ferdigkokt, ta den opp av kjelen og reduser kokevæsken med 1/3 til 1/2, til den er full av smak. Tilsett clementin-segmentene for å varme dem opp, men pass på at de ikke overkokes og faller fra hverandre. Smak til med salt og pepper, og tilsett sitronsaften.
  6. 6Plasser hver laksebit på en liten suppetallerken. Omgi fisken med en fin garnityr og hell over kokevæsken. Pynt med svarte oliven, skivet vårløk og små buketter av selleriblader. Til slutt, pensle fisken med litt olivenolje for å få den til å skinne, og server umiddelbart.