Åpne finger-sandwicher
Lær hvordan du lager deilige open-faced finger sandwiches. Perfekt for forretter, lunsj eller festlige anledninger. Enkle oppskrifter for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 9 tynne skiver fullkornsbrød
- 3 spiseskjeer ricotta
- 1 teskje ekstra jomfroliv olje
- 1/2 teskje sitronzest (fra 1/2 sitron)
- En klype kosher-salt
- 3 tynne skiver prosciutto San Daniele, delt på langs
- 12 blader babyruccola
- 1/2 avokado, tynne skiver
- 2 teskjeer ristet quinoa (se Kok's Note)
- 1/4 teskje flaksea salt
- 1/8 teskje chiliflak
- 1 spiseskje ekstra jomfroliv olje
- 2 spiseskjeer crème fraîche
- 2 teskjeer kapers, hakket
- 3 skiver røkt villlaks, delt i to
- Tolv 1-tommers biter fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Rist brødet. Fjern skorpeene. Del skivene i to på 1 ½ ganger 3 tommer biter.
- 2For prosciutto og ricotta: I en liten bolle blander du ricotta, olivenolje, sitronzest og salt. Smør blandingen på 6 brødskiver. Rull en skive prosciutto over og pynt med 2 arugula-blader.
- 3For avokadoen: Legg 2 skiver avokado på hver av de 6 brødskivene. Strø jevnt over quinoa, havsalt og chiliflak.
- 4For røkelaksen: I en liten bolle blander du crème fraîche og kapers. Fordel jevnt over de resterende 6 brødskivene. Rull en skive røkelaks over og pynt med 1 eller 2 stenger av gressløk.