Hello Fresh Mobile Banner
Falafel

Falafel

Lær hvordan du lager deilige falafel hjemme. En enkel oppskrift på sprø falafel som er perfekt som forrett eller hovedrett. Passer til helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper tørkede kikerter, sortert og skylt
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 liten løk, grovhakket
  • 6 hvitløksfedd, knust
  • 1 spiseskje spisskummenfrø, ristet og malt
  • 1 spiseskje korianderfrø, ristet og malt
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 2 never fersk flatbladpersille, grovhakket
  • 1 neve fersk koriander, grovhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 8 varme pitabrød, kjøpt eller hjemmelaget (oppskrift følger)
  • Tahinisaus, oppskrift følger
  • Rivende salat, skivede tomater, hakkede agurker
  • 1/2 kopp tahini (sesampasta)
  • 1/2 kopp naturell yoghurt eller vann
  • Saften av 1 sitron
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • En klype salt
  • En klype paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de tørkede kikerter i en stor bolle og tilsett kaldt vann slik at det dekker dem med omtrent 5 cm. La dem bløtlegge i kjøleskapet i minst 18 timer eller opptil 24 timer; kikertene vil svulme opp til tre ganger sin opprinnelige størrelse. Sil av vannet og skyll grundig.
  2. 2Ha de bløtlagte kikertene i en food processor og puls dem til grov most, ikke til glatt puré, men slik at det ikke er hele kikerter igjen. Tilsett bakepulver, løk, hvitløk, krydder og urter; kjør til blandingen er jevnt most, og skrap ned sidene av bollen etter behov. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle og sett i kjøleskapet mens du varmer opp oljen, dette tar omtrent 15 minutter.
  3. 3Hell ca. 7,5 cm olje i en dyp gryte eller en tung, dyp panne og varm opp til 190°C.
  4. 4Rull falafelblandingen til baller på størrelse med en ping-pongball. (Alternativt kan du bruke en iskrem-skje.) Forsiktig, slipp noen baller av gangen ned i den varme oljen, og pass på at de ikke setter seg fast i bunnen. Stek til kikertfritterne er en crusty, mørk brunfarge på alle sider, og snu dem etter behov, ca. 5 minutter per batch. Ta opp falaflene med en hullsleiv og la dem renne av på et fat dekket med kjøkkenpapir.
  5. 5Åpne pitabrødene slik at du får lommer (ikke del dem helt i to) og legg 4 stekte falafler i hver. Drypp over tahinisaus og legg til med salat, tomater og agurk. Server umiddelbart.
  6. 6Bland alle ingrediensene i en blender, kjør på høy hastighet til du får en jevn og kremet saus. Juster krydder etter smak, og server med falafel eller som en salatdressing.