Glassert tofu med agurksalat

Glassert tofu med agurksalat

oppskrift på glassert tofu med frisk agurksalat. perfekt for en lett og smakfull hovedrett. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper tamari av høy kvalitet
  • 1 spiseskje råtrefbrukersukker
  • 1 pakke silketofu, skåret i 8 skiver
  • 1/4 kopp misosaus
  • 1 stor agurk, juliennet
  • 2 spiseskjeer syltet ingefær, juliennet
  • 1 teskje yuzu- eller sitronsaft
  • 2 teskjeer mirin
  • Miso-saus, oppskrift følger
  • 1/4 kopp lys miso
  • 1/3 kopp tamari av høy kvalitet
  • 1 spiseskje mirin
  • 1 spiseskje sake

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser 2 1/2 kopper tamari og rå sukker i innsatsen til en ikke-reaktiv dobbelkoker. Sett til side den resterende 1/2 koppen tamari. Fyll bunnen av kokeren med 8 centimeter vann. Sett sammen kokeren og plasser den over middels lav varme. Kok tamariblandingen til den reduseres og danner en lett sirup. Dette vil ta mellom 60 og 90 minutter og gi ca. 1/4 kopp tamarisirup.
  2. 2I mellomtiden, trim tofuskivene slik at hver er en perfekt rektangel. Hell 1/4 kopp av den reserverte tamarien på en tallerken. Legg tofuskivene over tamarien, og hell deretter den resterende 1/4 koppen tamari over tofuskivene. Pass på å helle tamarien slik at hver skive er helt dekket. Mariner i 1 time.
  3. 3Legg tofuskivene på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakeplate, og pensle med et tynt lag av tamarisirup. Plasser under en forvarmet grille eller broiler, ca. 10 cm fra varmekilden, og grill i 2 til 4 minutter, eller til tofuen beveger seg som varm vaniljekrem. Bruk den resterende tamarimarinaden til å pensle tofuen mens den koker, slik at den ikke tørker ut. Bland agurk og syltet ingefær i en liten bolle med yuzu og mirin. Anrett to tofuskiver per tallerken, og plasser agurksalaten mot tofuskivene. Hell misosausen og eventuell gjenværende tamarisirup over tofuen.
  4. 4Bland ingrediensene i en stavmikser og kjør til jevn konsistens. Tynn ut med vann om ønskelig.