Fisketacos
Lær hvordan du lager deilige fish tacos hjemme. En enkel oppskrift perfekt for sommeren, med friske ingredienser og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund torskefilet av hvit, sprø fisk, for eksempel hyse, helleflyndre eller torsk
- 1 lime, revet skall og saft
- 1/2 teskje pimentón
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1/4 kopp raps- eller vegetabilsk olje
- Kosher-salt
- 1/2 hode savoykål, strimlet
- 3 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå
- 1 jalapeño, finhakket, valgfritt
- 1/4 til 1/2 kopp hvit eddik
- 2 spiseskjeer honning
- 1/4 kopp raps- eller vegetabilsk olje
- Kosher-salt
- 8 maistortillas
- 1 avokado, delt i to, fjernet stein og kjøttet skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland kål, vårløk og jalapeño, hvis du bruker det, i en middels stor bolle.
- 3Skjær fisken i strimler. Bland fisken med limeskall og -saft, pimentón, hvitløk, olje og salt etter smak i en middels stor bolle. Dette kan gjøres dagen før, dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 4I en liten bolle, bland eddik, honning og olje. Tilsett dette i kålsalaten og vend godt sammen. Smak til med salt. Hvis du skal spise det innen et par timer, la det stå i romtemperatur. Hvis du lager det i forveien, oppbevar det i kjøleskapet til det skal brukes.
- 5For å koke og montere:
- 6Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie.
- 7Legg fiske- og tortillastrimlene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett fisken og tortillalefsene i den forvarmede ovnen i 8 til 10 minutter.
- 8Mens fisken er i ovnen, smak på kålsalaten og juster krydderet om nødvendig.
- 9Ta fisken og tortillalefsene ut av ovnen. Legg litt fisk i midten av en tortilla, topp med noen avokadoskiver og avslutt med litt av kålsalaten. Gjenta med resten av ingrediensene og server.