Asiatisk kyllingwrap med chilisaus og karamellpopcorn
Oppdag en smakfull oppskrift på asian chicken wrap med chili saus og karamellpopkorn. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje peanøttsmør
- 1 fedd hvitløk, pluss 4 fedd finhakket hvitløk
- 5 spiseskjeer lavsodium soyasaus
- 1/2 kopp champagneeddik
- 1 kopp olivenolje
- 1/4 kopp sesamolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 kyllingbryst uten ben og skinn
- 1 lite spansk løk, hakket
- 1 bunt fersk koriander, blader hakket
- 2 gulrøtter, skrellet og revet
- 1 lite hode napa-kål, strimlet
- 1 hode Bibb- eller smørsalat
- 450 gram angel hair-pasta, kokt etter pakkens anvisninger, avrent og avkjølt
- Chili-saus, oppskrift følger
- 1 kopp grovhakket karamellpopkorn
- 1 liten bunt persille, bare blader
- 1 lite løk, delt i to
- Rapsolje til grilling
- 3 serrano-chili, delt i to
- 1 rød paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 kopp thai chili-saus
- 1/4 kopp honning
- 1/4 kopp kyllingkraft
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en utendørsgrill eller en grillpanne innendørs.
- 2I en blender eller food processor, kombiner peanøttsmør, 1 hvitløksfedd og soyasaus. Kjør på høy hastighet til det er jevnt. Tilsett eddik, olivenolje og sesamolje, og kjør til det er emulsifisert. Smak til med salt og pepper.
- 3Krydre kyllingbrystene med salt og pepper etter smak, og grill dem til de når en indre temperatur på 74°C (165°F) med et instant-read termometer, omtrent 5 minutter på hver side. La kyllingen avkjøle, og skjær den deretter i biter.
- 4I en bolle, bland sammen løk, resten av den finhakkede hvitløken, koriander, gulrøtter, kål, hakket kylling og peanøttsausen. Sett i kjøleskapet i 1 time.
- 5For å servere, skill ut salatbladene. Bruk hvert blad som en kopp og fyll med litt pasta, en skje med kyllingblandingen, en skje chili saus, et dryss karamellpopkorn og noen persilleblader. Anrett på et serveringsfat og server.
- 6Pensle løkhalsene med olje og grill dem i 4 minutter på hver side. I en food processor eller blender, kombiner serranoskiver, rød paprika, hvitløk, chili saus, honning og kyllingkraft. Kjør på høy hastighet til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.