Kolibrémuffins
oppskrift på hummingbird cupcakes - myke og søte cupcakes med banan, ananas og kremostglasur. perfekt til fest eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/4 kopp knust ananas i juice
- 2 store, modne bananer, most
- 1 kopp hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje salt
- 1 stang usaltet smør, romtemperert
- 1/2 kopp sukker
- 2 store egg
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- Kremostglasur, oppskrift følger
- 225 gram kremost, romtemperert
- 4 spiseskjeer smør, romtemperert
- 3 kopper melis
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en muffinsform med 12 former av papir.
- 2Tilsett ananas og bananer i en middels stor bolle. Mos dem sammen med bakkant av en gaffel og sett til side. Visp sammen mel, bakepulver, natron, kanel og salt i en separat middels stor bolle.
- 3Tilsett smør og sukker i en stor bolle. Pisk med en håndmixer til det er lyst og luftig, ca. 3–4 minutter. Pisk inn eggene, ett av gangen, og deretter vaniljeekstraktet. Tilsett de tørre ingrediensene i rikelige skjeer i de våte, og pisk til alt er godt blandet. Rør inn ananas og bananer, vær forsiktig så du ikke overblander. Vend inn pekannøttene. Bruk en iskrem-skje til å fylle hver form tre fjerdedeler full.
- 4Stek til toppene er gyldne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 18–20 minutter. Ta muffinsene ut av ovnen og la dem avkjøle på en rist før du har på frosting.
- 5Pynt muffinsene med kremostfrosting når de er avkjølte.
- 6Tilsett smør og kremost i en stor bolle og pisk sammen til det er glatt. Tilsett melis og vanilje, og fortsett å piske til det er glatt og luftig.