Vaniljeis

Vaniljeis

Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget vaniljeis med enkle ingredienser. Perfekt for varme sommerdager! Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kremfløte
  • 1 kopp melk med halv fett
  • 2 vaniljestenger
  • 5 store eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor, tykkbunnet kjele, bland kremfløte og melk. Del vaniljestengene på langs, og bruk tuppen av en kniv til å skrape ut de små frøene i kremblandingen. Legg også vaniljestengene i kjelen. Kok opp kremblandingen, fjern deretter fra varmen.
  2. 2I en stor bolle, visp sammen eggeplommer og sukker til det blir tykt og lyst. Hell den varme kremblandingen over eggeplommene og rør godt. Sil blandingen over i en stor beholder og sett den i kjøleskapet til den er kald. Skyll og tørk vaniljestengene, og bruk dem til en annen gang.
  3. 3Når kremblandingen er avkjølt, hell den i iskremmaskinens bolle og kjør etter produsentens anvisninger.