Vaniljeis
Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget vaniljeis med enkle ingredienser. Perfekt for varme sommerdager! Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte
- 1 kopp melk med halv fett
- 2 vaniljestenger
- 5 store eggeplommer
- 1/2 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor, tykkbunnet kjele, bland kremfløte og melk. Del vaniljestengene på langs, og bruk tuppen av en kniv til å skrape ut de små frøene i kremblandingen. Legg også vaniljestengene i kjelen. Kok opp kremblandingen, fjern deretter fra varmen.
- 2I en stor bolle, visp sammen eggeplommer og sukker til det blir tykt og lyst. Hell den varme kremblandingen over eggeplommene og rør godt. Sil blandingen over i en stor beholder og sett den i kjøleskapet til den er kald. Skyll og tørk vaniljestengene, og bruk dem til en annen gang.
- 3Når kremblandingen er avkjølt, hell den i iskremmaskinens bolle og kjør etter produsentens anvisninger.