Aioli

Aioli

Lær hvordan du lager en deilig aioli fra bunnen av. Perfekt som tilbehør til grillmat, fisk og grønnsaker. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stort egg
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje ferskpresset sitronsaft
  • 2 teskjeer hvitvinseddik
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Grovt salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland egget, hvitløk, sitronsaft og eddik i en food processor. Kjør i 10 sekunder. Mens maskinen går, tilsett oljen dråpe for dråpe gjennom matingsrøret til blandingen emulgerer. Tilsett deretter resten av oljen i en jevn strøm. Smak til med salt og pepper.