Adam Perry Langs søte og klissete Kansas City-stil ribbe

Adam Perry Langs søte og klissete Kansas City-stil ribbe

Lær å lage deilige, søte og klissete ribs i kansas-city-stil inspirert av adam perry lang. Perfekt for grillkvelden! Oppskrift og tips inne.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 (1 1/4 lb) ribbe av svinekjøtt med baby back ribs
  • 1/2 kopp hvitløkky barbecue-marinade (oppskrift følger)
  • 1/4 kopp Seven Spice-tørrkrydder (oppskrift følger)
  • Eplecider-mop spray (oppskrift følger)
  • 1/2 kopp søt og klissete barbecue-saus (oppskrift følger)
  • 10 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 2 ss soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 kopp mørk brunt sukker
  • 1/2 kopp søt paprika
  • 1/4 kopp kosher-salt
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1/4 kopp tørr sennep
  • 1 ss nykvernet svart pepper
  • 2 ts Old Bay-krydder
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 kopp eplejuice
  • 1 kopp vann
  • 1/4 kopp eplesidereddik
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 5 hvitløksfedd, hakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • Salt
  • 1/4 kopp mørk rom
  • 3 ss chilipulver
  • 1 ss nykvernet svart pepper
  • 1/2 ts malt allspice
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 kopp mørkbrunt sukker
  • 2 kopper vann
  • 2 kopper ketchup
  • 1/2 kopp melasse
  • 1/2 kopp gul sennep
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • 2 ts hot sauce

Fremgangsmåte

  1. 1Gni inn hver rull med ribbe med 2 spiseskjeer av grillmarinaden over hele overflaten, og la den stå i kjøleskapet over natten.
  2. 2Ta ribbe ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur. Strø hver rull med 1 spiseskje av den tørre ruben.
  3. 3Tenn opp en kullgrill med lokk og sett den opp for indirekte grilling: Når temperaturen når 225 grader, skyv forsiktig de varme kullene til den ene siden og plasser en dryppfat fylt med 1 kopp vann på den motsatte siden. Alternativt kan du bruke en røyker som holder 225 grader. Legg ribbe på grillen over dryppfatet, overlapp dem litt, og dekk til grillen; du må koke ribbe i omtrent 4 timer totalt, eller til kjøttet løsner fra bena og er veldig mørt. Oppretthold temperaturen på 225 grader ved å fylle på med nye kull hver time. Hver time, drener 1/2 kopp av trekullchipsene og strø dem over de varme kullene. Tilsett vann i dryppfatet når det er halvfullt og har fordampet. Etter 1 1/2 time, spray baby back ribs med Cider Mop-sprayen og roter dem på grillen; gjenta sprayingen hver 45. minutt.
  4. 4Fjern dryppfatet og spre kullene i et jevnt lag. Fyll på med nye kull for å lage en middels varm brann. Bland ut den søte og klissete grillsausen med 1/2 kopp vann. Pensle sausen over ribbe og kok i 30 minutter, snu ofte. Gjenta penslingen 4 eller 5 ganger for å bygge opp en klissete glasur. Overfør ribbe til et skjærebrett og la den hvile i 10 minutter. Skjær mellom hver ribbe og server. (Hvis du ønsker å forberede dem på forhånd, kan de glasert ribbe oppbevares i kjøleskapet over natten. Server kaldt eller varm opp i ovn på 325 grader.)
  5. 5I en blender, kjør den hakkede hvitløken, Worcestershire-saus, soyasaus, løk og vann til en jevn puré. Marinaden kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  6. 6I en liten bolle, visp sammen alle ingrediensene. Den tørre ruben kan oppbevares i kjøleskapet eller fryses i opptil 6 måneder.
  7. 7I et stort, glassmålebeger, bland eplejuice, vann og eddik. Hell over i en sprayflaske og oppbevar i kjøleskapet. Mop-sprayen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  8. 8Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett hvitløk, løk, grønn paprika og en stor klype salt, og kok over moderat varme, rør av og til, til det er mykt, ca. 10 minutter. Tilsett rom og la det småkoke i 2 minutter. Tilsett chilipulver, svart pepper, allehånde og nellik, og kok under omrøring til det dufter godt, ca. 3 minutter. Tilsett brunt sukker, vann, ketchup, melasse, sennep, eddik og hot sauce, og la det småkoke over moderat varme, ofte røring, til det tykner, ca. 30 minutter.
  9. 9Overfør grillsausen til en stor food processor og kjør den til en jevn puré. Smak til med salt. Grillsausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.