Hello Fresh Mobile Banner
'Oreo'-kjeks

'Oreo'-kjeks

Lær hvordan du lager hjemmelagde oreo cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt for kaker, snacks og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 1/3 kopper kakaopulver av nederlandsk prosess
  • 1 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1/4 teskje salt
  • 2 staver usaltet smør, myknet
  • 2 kopper sukker
  • 2 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 stang usaltet smør, myknet
  • 1/2 kopp vegetabilsk fett
  • 3 kopper melis, siktet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered deigen: Sikt sammen kakaopulver, mel og salt i en stor bolle.
  2. 2Bruk en mikser og pisk smør og sukker til en luftig krem. Tilsett eggene ett om gangen, deretter vaniljen, og bland godt mellom hvert tilskudd. Tilsett de tørre ingrediensene og bland bare til de er akkurat innarbeidet, og skrap bunnen av bollen med en slikkepott.
  3. 3Del deigen i to deler; legg én del mellom to lett melete bakepapirark og kjevle ut til en 1/4 tomme tykk rektangel. Gjør det samme med den andre delen. Sett begge rektanglene i kjøleskapet, dekket med bakepapiret, til de er faste, minst 1 time eller i flere dager.
  4. 4Bruk en 5 cm rund utstikker og stikk ut 64 sirkler av deigen. (Du kan kjevle ut og bruke restene én gang til.) Plasser kokisene med ca. 5 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett og avkjøl i 20 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  5. 5Stek kokisene til de er faste og har en litt mørkere kant, ca. 20 minutter. Avkjøl helt på avkjølingsrist.
  6. 6Mens det avkjøles, lag fyllet: Bruk en mikser og pisk smør og fett til en luftig krem. Rør inn melis og vanilje.
  7. 7Vend halvparten av kokisene opp ned og legg en teskje med fyll på hver. Legg de resterende kokisene oppå for å lage smørbrød.
  8. 8Fotografert av James Baigrie