Krydret andebryst grillet med krydderblanding
oppskrift på krydret grillet andebryst, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med tips for perfekt resultater.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss røkt paprika
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1/2 ts femkrydderpulver
- 1/2 ts tørket sennep
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 andebrystfileter
- Olje, til grillen
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen den røkte paprikaen, hvitløkspulveret, spisskummen, chilipulveret, femkrydderet, tørket sennep og litt salt og pepper i en bolle. Bruk en skarp kniv til å skjære ruter i andeskinnet, slik at det får et diamantmønster på ca. 1/4 tomme. Gni krydderblandingen godt inn i hele anden.
- 2Varm opp en grill til middels varme (pass på at den ikke blir for varm, siden nøkkelen er å koke anden sakte for å få ut fettet) og tørk av grillristene med en oljet klut. Legg anden med skinnsiden ned på risten og kok til skinnet er stekt og fettet er smeltet ut, ca. 4–5 minutter. (Hvis det oppstår flammer fra fettet, flytt anden til et annet sted på grillen vekk fra flammen hver gang.) Snu anden og legg den på en kjøligere del av grillen. Kok i ytterligere 5 minutter for medium-rare. La den hvile i 5–7 minutter før du skjærer den opp på tvers av fibrene i tykke skiver.