
Cubanske bønner
Lær hvordan du lager deilige cubanos frijoles, en tradisjonell cubansk bønnerett full av smak. Enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper brunt ris
- 4 kopper vann
- 680 gram kjøttdeig av storfe
- 2 spiseskjeer Cajun-krydder
- 1 løk, hakket
- 2 bokser à 425 gram svarte bønner
- 1 boks à 170 gram hakkede svarte oliven, drenert
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 3 stilker fersk koriander, hakket
- 1/4 teskje malt tørket chipotlepepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg ris og vann i en kjele over middels varme. Kok opp, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke i omtrent 45 minutter, eller til risen er mør.
- 2Mens risen koker, brun kjøttdeigen i en dyp panne eller wok. Krydre med cajunkrydder. Når kjøttet nesten er ferdig, tilsett løken, og la det koke til kjøttet er godt brunet og løken er gjennomsiktig. Rør inn bønner, oliven, eddik og chipotlepulver, hvis du bruker det. Bland godt, dekk til og la det småkoke i 20 minutter på middels lav varme. Tilsett koriander de siste 5 minuttene av kokingen. Server varmt, enten over eller blandet med risen.